Welkom bij deze 1e mail online masterclass ‘Slank zonder Dieet”

 

Of dat je nu de eerste keer probeert af te vallen of alle diëten al hebt geprobeerd, of je nu een paar kilo kwijt wilt of meer, dit is voor jou de juiste plek want ik ga jou daarbij helpen.

In deze masterclass gaan we in op waarom het komt dat van alle dieet pogingen maar 1% van de mensen daadwerkelijk blijvend afvalt. Dus hoe komt het dat die andere 99% weer aankomt en vaak meer dan het gewicht waarmee ze zijn begonnen?

Door deze inzichten en dat wat ik jou ga leren wat nodig is om te snappen hoe je dan wel blijvend gewicht kan gaan verliezen kan jij het anders gaan doen.

 

Mijn naam is Mandy Schmidt, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, orthomoleculair gewichts therapeut en coach. De afgelopen 4 jaar heb ik vele klanten ondersteunt in hun proces naar gewichtsverlies en een gezonde lifestyle. Ik ben expert in het onderwerp detox, overgewicht, diabetes type 2 en coach mensen naar een dieet vrij leven.

Dit is de eerste mail van 3 mails waarin ik zowel de lichamelijke als emotionele oorzaken bespreek die gepaard gaan met gewicht verlies

Als jij beter begrijpt wat de achterliggende thema s zijn van blijvend gewichtsverlies zal dit resulteren in een gezond en slank leven. Als jij naast het inzicht ook nog eens leert wat nodig is om dit te bereiken dan zal jij  nooit meer op dieet hoeven.

 

Zelf ben ik door schade en schande wijs geworden. Mijn worsteling begon 26 jaar geleden. Tijdens mijn eerste zwangerschap ik kwam maar liefst 23 kg aan. Eigenlijk was ik niet echt bezig met mijn gewicht want dit was nooit een issue. Ik dacht dat na de geboorte dingen wel weer redelijk snel “normaal” zouden worden. Niks was minder waar na de geboorte van mijn eerste dochter bleef ik zitten met 17 kg overgewicht en toen begon de struggele. Inmiddels ben ik “op gewicht” en kost het mij geen moeite meer om dit te behouden.

Het behalen van mijn streefgewicht en dit ook met gemak behouden heeft wel een aantal jaren studie maar ook diëten, strijd en frustratie opgeleverd. Door mijn kennis met jou te delen wil ik jou deze strijd besparen en gaan werken aan de daadwerkelijke oorzaken van het overgewicht.

Een van de redenen waarom blijvend gewichtsverlies d.m.v. een dieet niet werkt is omdat een dieet tijdelijk is. Dit wil zeggen dat een dieet een begin en een eind impliceert. Op het moment dat je met welk dieet dan ook begint en afvalt komt er bij het behalen van jouw streef gewicht een eind aan dat dieet.

Het behalen van je streef gewicht is al hartstikke knap, je herkent het vast wel, vlak voordat jij je streefgewicht haalt blijf je een kilo 3 tot 6 ervoor stilstaan. Dit noemen we dat je bent aangekomen op een plateau.

Dus streef gewicht behaald conclusie einde dieet en dat betekend terug naar de oude eetgewoontes.

Je raad het als jij jouw eetgewoontes van voor jouw dieet weer gaat oppakken kom je weer aan.

Tenslotte waren dit dezelfde eetgewoontes waardoor jij in de eerste plaats aankwam en zwaarder werd.

 

Wat is dan wel de oplossing i.p.v. een dieet?

Het veranderen van jouw leefstijl. Een leefstijl die ervoor zorgt dat jij op jouw streefgewicht komt en daarop ook blijft.

Wat is dat nu een “leefstijl” en wat is dat anders dan een “dieet”?

Een leefstijl is een manier van eten die uiteindelijk geen moeite kost, een manier van eten die er voor zorgt dat jij alles binnen krijgt wat je nodig hebt aan nutriënten, vitamines en mineralen.

Een gezonde leefstijl is tevens een manier van eten waardoor je geen honger zal ervaren.

 

Nu je weet dat je na het behalen van je streefgewicht met een dieet terugvalt in oude gewoontes, weet je ook dat de kilo’s er binnen no-time weer aan zitten en zelfs meer.

Wanneer je dat beseft, weet jij dat je jouw “oude” eetgewoontes moet veranderen.

In plaats van een dieet maak je er een leefstijl van die realistisch en haalbaar is.

 

Een soepdieet is niet haalbaar als leefstijl een brooddieet maakt ook geen kans als leefstijl en ga zo maar door. Ten eerste ga je dit gewoonweg niet volhouden want het is te eentonig.

Ten tweede door die eentonigheid is het ook te eenzijdig. Door het beperkt eten van steeds dezelfde voedingsstoffen krijg je niet de vitamine, mineralen en nutriënten binnen waar jouw lijf om vraagt.

Op deze manier krijg je tekorten wat uiteindelijk zal resulteren in lichamelijke klachten.

 

Stel je hebt weer een dieetpoging gedaan (geslaagd of minder geslaagd)

na deze periode ga je terug naar oude eetgewoontes en kom je notabene ook nog een paar extra kilo bij!

Hoe komt dat eigenlijk dat er per dieetpoging altijd wat extra s bijkomt? Wat gebeurd er in jouw lijf en hoe kan je dit voorkomen?

Daarbij hoor ik ook vaak dat het om wilskracht gaat.

Veel gehoord commentaar wat ik hoor is; Ach joh dat heeft niks te maken met oude gewoontes je moet gewoon genoeg wilskracht hebben dan gebeurd dat niet. Dan kom je niet meer aan!

maar je moet het wel willen!

Denk jij dat 99% van alle mensen die een dieet poging doen dan geen wilskracht hebben als ze aan een dieet beginnen? Hoe zit dat? Wat is wilskracht precies en waarom werkt het niet?

 

Waarom je na een dieet poging steeds zwaarder wordt en waarom wilskracht niet werkt ga ik jou vertellen in de volgende les van de masterclass.

 

Blijf je na aanleiding van deze eerste les toch nog zitten met vragen of wil je iets delen dan kan dat onder mijn blog: Niet vullen maar voeden 

P.S vind je het leuk om tips en motiverende uitspraken te lezen over voeding en gezonde leefstijl wordt dan lid van mijn Instagram of Facebook pagina

 

https://www.instagram.com/eetwijspraktijk/

 

https://www.facebook.com/Eetwijspraktijk/

 

Gezonde groet,

 

Mandy

 

Eetwijspraktijk

Food for thought

dieet Banana